İvrindi'de Altın Bulundu

November 24, 2015

Geçen hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Manisa Soma'da 100 tonun üzerinde altın rezervinin bulunduğunu açıkladıktan sonra benzer bir haber de Balıkesir İvrindi ilçesine bağlı Değirmenbaşı Köyü'nden geldi.

Sabah'ın haberine göre Nurol Holding'in Maden Teknik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nün izniyle gerçekleştirdiği sondaj çalışmasında 50 bin metrekarelik alanda değeri 2 milyar doların üzerinde olan altın ve gümüş rezervi bulundu.İşletme için Balıkesir İl Çevre Müdürlüğü'ne ÇED başvurusunda bulunan şirket yetkilileri rezervle ilgili bilgi vermekten kaçındı.

800 nüfuslu Değirmanbaşı Köyü Muhtarı İsmail Keskin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile şirket temsilcilerinin köylülere çalışmalarla ilgili bilgi verdiğini, çalışmaların sağlık açısından zaralı olmadığını söylediklerini dile getirdi. Muhtar, köydeki Sivritepe, Kabaktepe, Çalkaya bölgelerinde yapılan çalışmalarda köyden vatandaşların da maaşlı olarak çalıştığını kaydetti.

Muhtar İsmail Keskin, bakanlık ve şirket yetkilileri ile yaptıkları toplantıyı Balıkesir Valiliği'nden gelen resmi yazıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.