Bandırma Kırmızı 2. Lige Yükseldi

May 4, 2015

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, Bandırma Kırmızı Basketbol Takımı'nın TürkiyeBasketbol 2. Ligi'ne yükselmesinden dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Kılıç, yazılı açıklamasında, Eskişehir'de oynanan Türkiye Basketbol 3. Ligi final grubu sonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne yükselen Bandırma Kırmızı'nın, ilçeye büyük bir gurur yaşattığını vurguladı.

Yaş ortalaması 18,2 olan takımın en büyük oyuncusu Talat Alp Altunbey'in 21, takımın en küçükleri Ruhat Bozyiğit, Ercan Osmanı, Süleyman Yavaş ve Berfun Çavuşoğlu'nun ise 17 yaşında olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla rakiplerine bakıldığında oldukça genç bir kadroya sahip olan ve Banvit'in altyapısını oluşturan oyuncularla gelen bu başarı çok anlamlı. Bandırma Kırmızı takımıyla gurur duyuyorum. İki ay önce Zoran Lukic'in takımdan ayrılmasının ardından takımın başına Menderes Gümüşdal'ı getirdik. Daha önce kulüp bünyemizde idari görevi olan Gümüşdal, görevi alır almaz hemen özveriyle çalışmalarına başlamıştı. Yoğun mesai harcayarak takımı çok çabuk tanıdı. İyi de hazırlayarak böyle genç bir kadroyla bu başarıyı yakaladı. Kendisine olan inancımızı, güvenimizi boşa çıkarmadı. Kendisine kısa zamanda ailemize getirdiği bu başarı nedeniyle teşekkür ediyorum."

Başarılarının devamını diliyoruz.