Banvit Eurocup'ta Çeyrek Finalde

Bandırma'daki ilk maçı 16 sayı farkla kazanan Banvit, deplasmanda salondan 66-56'lık yenilgiyle ayrılsa da, averajla adını çeyrek finale yazdırdı.

Banvit çeyrek finalde Fransa temsilcisi Paris-Levallois ile eşleşti.

Banvit Bandırma'nın başantrenörü Selçuk Ernak, yenilmelerinden ziyade önemli olanın buradan çeyrek finale yükselmek olduğunu, kendilerinin de bunu yaptığını söyledi.

Roma'yı iyi tanıdıklarını belirten Ernak, rakiplerinin hafta sonu kendi lig maçında da buna benzer bir senaryo ile oynadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“15-16 sayı geriye düşüp, bu maçta olduğu gibi yine üçüncü çeyrekteki sert oyunlarıyla 4 sayı öne geçtiler. Buralarda o baskıya karşı o hücum düzeninizden çıkmıyorsanız, çok fazla sıkıntı yaşamıyorsunuz. Biz de üçünçü çeyrekte, müdafaayı iyi yaptığımız anlarda özellikle hücum düzenimizi koruyamadık. Bulduğumuz kolay atışları da kaçırdık. Dolayısıyla onlara cesaretlenme ve üstümüze daha kuvvetli gelme fırsatı verdik. Ancak, biz de tecrübeli bir takımız. Dolayısıyla onu belli bir yerde çevirdik. Önemli olan buradan çıkmaktı.”

Bugünden itibaren kupada çeyrek finale odaklanacaklarını ifade eden Ernak, Karşıyaka ve Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda izledikleri, çeyrek finaldeki rakipleri Paris Levallois'in çok yetenekli bir takım olduğunu kaydetti.

Etiketler: