October 23, 2019

Yargıtay Başkanlığına Hemşehrimiz İsmail Rüştü Cirit seçildi...

February 10, 2015

Yargıtay Birinci Başkanlığına, 13. Ceza Dairesi Başkanı İsmail Rüştü Cirit seçildi.

Yaş haddinden emekliye ayrılan Ali Alkan'dan boşalan Yargıtay Birinci Başkanlığı için seçim yapıldı.

Seçimde, 3. Ceza Dairesi Başkanı Erdal Gökçen, 20. Hukuk Dairesi Başkanı Feyzi Altınok, 13. Ceza Dairesi Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 6. Ceza Dairesi Üyesi Ali Suat Ertosun ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi yarıştı.

İlk turda 280 oy alan Cirit, Yargıtay Birinci Başkanı oldu.

Diğer adaylardan Gökçen 55, Ertosun 98, Altınok 36, Ekmekçi 13 oy aldı.

Seçimde 11 oy boş çıktı, 9 oy da geçersiz sayıldı.

Yargıtay Başkanı seçilen İsmail Rüştü Cirit: "Kuvvetler ayrılığında, alanımıza müdahale edilmemek koşul ve şartıyla işbirliği içerisinde hareket edilecektir. Hakim teminatı, hakim bağımsızlığı, hakim tarafsızlığı, altını kalın kalın çizmek suretiyle vazgeçemeyeceğimizdir."

Sn. İsmail Rüştü Cirit'in özgeçmişi

23 Mart 1955’te Balıkesir Burhaniye doğumlu olan İsmail Rüştü Cirit, İzmir Namık Kemal Lisesi’ni bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1978 yılında mezun olmuştur. Burhaniye hakim adayı olarak mesleğe başlayan İsmail Rüştü Cirit, çeşitli hakimlik görevlerinde bulunmuştur. Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevindeyken 2004'te Yargıtay üyeliğine seçilmiş, halen Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 2011'de Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 13. Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.