Antandros Antik Kenti Fotoğraf Sergisi Ankara'da

Kazdağları’nın ve Kuzey Ege’nin 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip olan Antandros Antik Kenti’ne ait fotoğraflar Ankara'da sergilenecek.Edremit Belediyesi ve Antandros Derneği tarafından kazı çalışmaları devam eden tarihi antik kenti Antandros’ta sanat ve fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan tarafından çekilen 32 fotoğraftan oluşan sergi, 23 Aralık Salı günü TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde ziyarete açılacak. Kazı çalışmalarının devam ettiği Antandros Antik Kenti’ndeki çalışmaları yakından takip eden ünlü fotoğraf sanatçısının eserleri bir hafta boyunca ziyarete açık kalacak.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ortaya çıkan bulgular ile antik kentin geçmişinin M.Ö. 8. yüzyıla kadar uzandığını belirterek, “1989-1995 yılları arasında aralıklarla sürdürülen müze kurtarma kazıları Prof. Dr. Gürcan Polat ve ekibi 2001 yılından bu yana farklı alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalar sırasında fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan tarafından çekilen fotoğraflar ile antik Antandros izlenmeye sunulacak.

Açılışının TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK tarafından yapıldığı sergide İlimizin vekillerinden Nedret AKOVA, Namık HAVUTÇA, H.Ahmet GÜMÜŞ, Edremit Kaymakamı Abdulhamit ERGUVAN, Belediye Başkanı Kamil SAKA, Başkan Yardımcısı Mehmet ERTAŞ ve çok sayıda hemşehrimiz vardı.

TBMM MUSTAFA NECATİ KÜLTÜR EVİ

Mithat Paşa Caddesi No.35 Kızılay-AnkaraAçılış 23.12.2014 Salı Saat 15.30