October 23, 2019

BEST'ten büyük başarı

March 17, 2014

Balıkesir Elektromekanik Tesisleri (BEST) fabrikasında, Türkiye'nin en güçlü ve en büyük 'Dökme Reçineli Kuru Tip Transformatör' üretimi gerçekleştirildi.

Yırcalı Holding kuruluşu olan BEST'in Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında Türkiye'nin yerli sermaye tarafından üretilmiş en yüksek Güce sahip "25MVA Dökme Reçineli Kuru Transformatörünü" geliştirerek bir ilki daha başardı. Türk mühendis ve işçilerinin el emeği olan yeni transformatörün tüm uluslararası laboratuvar testlerinden başarı ile geçmesi BEST ailesinde sevinçle karşılandı.

Balıkesir'in tek AR-GE üssü olma özelliğini de taşıyan BEST Balıkesir'deki iki tesisinde çalışan 1.100 mühendis ve işçisi ile Balıkesir ilinin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 25'ini gerçekleştiriyor. BEST A.Ş. yetkilileri, aynı zamanda 2013 yılında enerji sektöründeki 'en yüksek ihracatı yapmış' 10. kuruluş olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Etiketler: balıkesir